woensdag 9 maart 2011

Stageplaats OCMW Kampenhout

Zoals op het kaartje te zien is heb ik stage gelopen bij OCMW Kampenhout. Deze is gelegen in de dorpskern van Kampenhout en dit betekent dan ook dat vele handelszaken nabij zijn, zoals bv. de bank, buurtwinkel, apotheek, ... Het is ook goed bereikbaar, want er is openbaar vervoer nabij. Dit heeft voordelen voor zowel personeel van het OCMW en de bewoners van de serviceflats,  als het bezoek van de bewoners.
Er zijn niet zoveel bedrijven in de buurt, want Kampenhout heeft een industrieterrein waar deze voornamelijk gelegen zijn. Voor een rusthuis is dit echter geen prioriteit, integendeel er moet vooral een oase aan rust gecreƫerd worden voor de bewoners.
Kampenhout heeft een landelijk karakter dus komen er veel mensen, bezoekers en personeel, met de fiets. De dorpskern is hiervoor geschikt want deze is rustig.

De rustige dorpskern betekent echter ook wel dat het er niet zo levendig is. Zo ontbreekt er een gezellige tearoom waar dorpsgenoten en senioren, eventueel met bezoek, kunnen samen komen. Het rusthuis is omgeven door een tuin waarin men een frisse neus kan halen, maar er ontbreekt een ruimere omgeving waar dit mogelijk is en waar men echt in zou kunnen wandelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten